Buitenkant

Bekleding is de toepassing van een materiaal boven een ander om een ​​laag te vormen. In de bouwwereld wordt de bekleding gebruikt voor een zekere mate van thermische isolatie en weerstand tegen weersinvloeden; het verbetert zelfs het uiterlijk van gebouwen. bekleding kan worden vervaardigd met een verscheidenheid aan materialen zoals hout, vinyl, baksteen, metaal, cement, ik kan zo letterlijk doorgaan, maar ik stop hier. De bekleding hoeft niet waterdicht te worden gemaakt, hij heeft waarschijnlijk een regelelement nodig, maar houd er rekening mee dat er een holte tussen de bekleding en de muur is waar de regen kan wegzakken. Het controleert ook de geluidshinder, die beide kanten op kan werken, het geluid in het gebouw houdt of zelfs voorkomt dat het geluid het gebouw binnenkomt.

Materialen voor gevelbeplating zorgen voor bescherming van de muren tegen de verzengende hitte van de zon, wind, vocht en natuurlijk schoonheid. Het vereist ook weinig tot geen onderhoud; dit resulteert in bespaarde tijd en geld. De bouwmaterialen zijn vooral geschikt voor regio’s die de hele tijd door drastische temperatuurveranderingen gaan. Het kan bescherming bieden tegen luchtvervuiling en zelfs chemische effecten.

 

Laminaatbekleding

Hout-polymeercomposieten (WPC) kunnen worden gebruikt voor buitenbekleding. Dit zijn hoogwaardige composietbekledingsplanken die ongelooflijk stevig zijn en ze bieden ook bescherming tegen natuurlijke elementen. Ze laten ook de oorzaak van de zon niet vervagen. Zelfs schimmel weigert om op te groeien, en dat is waar de ‘geen onderhoud’-belofte in komt. Deze kunnen zelfs worden gebruikt als vloerbedekking, gevels van het gebouw, commerciële en residentiële buitenpatio’s, hekken, enz.

Het gebruik van doorgewinterd hout kan ook gunstig zijn voor het gebouw, omdat het kan worden gebruikt voor de houten gevelbekleding met behulp van de precieze fabricagemethode en volgens de exacte bevestigingsinstructies. Hout mengt inderdaad heel goed en naadloos met de omgeving, dus het verbetert de algehele esthetische uitstraling van het gebouw waar het op is ingericht.

Hooggeperste laminaten (HPL) zijn zeker ideaal voor de bekleding. Ze kunnen worden gebruikt als grote panelen om buitengevels te bedekken. Zelfs schermen kunnen van deze materialen profiteren. Ze bieden verbeteringen ten opzichte van het uiterlijk en de duurzaamheid. Ze reflecteren zelfs warmte weg en houden het gebouw koel.

 

Recente technologische ontwikkelingen hebben het mogelijk gemaakt om dergelijke milieuvriendelijke producten te gebruiken en ook een kosteneffectieve functie toe te voegen om gebouwen te verbeteren. Aannemers, planners, architecten, ontwerpers, enz. Hebben veel opties om bewust en opzettelijk ecovriendelijke, groene en levensvatbare bouwmaterialen te selecteren die zouden moeten en zullen worden opgenomen in hun prachtige structuren.

In het kielzog van een brand in de Grenfell Tower in Londen heeft veel aandacht getrokken voor de brandwerende eigenschappen van gevelbekleding.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *